De elektrische boormachines van Weka zijn gemaakt van de beste materialen en zijn speciaal ontwikkeld om lang mee te kunnen gaan. Hierbij staat een professioneel boorresultaat hoog in het vaandel. In Europa, Amerika en Azië worden de boormachines voornamelijk gebruikt door professionele bedrijven, maar ook door professionele klussers en hobbyisten.

Belangrijkste voordelen

  • De SR 25 beschikt over een motor die werkt volgens het “switched reluctance”principe . De motor is zeer robuust en simpel, en gebruikt heel weinig grondstoffen. Hij bestaat bijna volledig uit ijzer en koper en heeft daardoor een lange levensduur.
  • De motorstroom wordt automatisch via de microcomputer gereld naar behoefte en is gelimiteerd tot een maximale waarde . De motor kan daardoor niet worden overbelast..
  • De gewenste boordiameter kan eenvoudig worden geselecteerd door de +/- toetsen op het klavier in te drukken. Wanneer je tegelijkertijd op de + en – toets duwt, wordt de soft turn functie geactiveerd die het monteren van de boor vergemakkelijkt.
  • De SR 25 heeft een oliepomp waardoor de boormotor goed gesmeerd blijft. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie, een langere levensduur en minder onderhoud aan de motor.
  • De boormachine heeft een slipkoppeling die de gebruiker, de machine en de boren beschermt tegen te grote mechanische belasting.
  • De SR 25 is een watergekoelde motor. Het koelingssysteem is volledig van het elektronische gedeelte gescheiden en garandeert zo de elektrische veiligheid.
  • Het motorhuis bestaat volledig uit metaal. Het delicate bedieningspaneel wordt beschermd door een laterale draagbeugel.
  • Indien de SR25 wordt gebruikt zoals het hoort , is het indringen van water zo goed als onmogelijk. Daardoor is hij zelfs geschikt om op z’n kop te boren zonder verdere voorzorgsmaatregelen.
BeschrijvingTechnische Specificatie
Nominaal vermogen3700 W – 230 V
Nominaal toerental230* / 280 / 340 / 410 / 490 / 570 tr/min
Nominaal koppel110 Nm
Nominale stroom16 A
Lengte440 mm
Gewicht14,7 kg
Boorbereik Ø70 – 370 mm
Booraansluiting1 1/4″ or M33/3
*deze snelheid is gereduceerd