De elektrische boormachines van Weka zijn gemaakt van de beste materialen en zijn speciaal ontwikkeld om lang mee te kunnen gaan. Hierbij staat een professioneel boorresultaat hoog in het vaandel. In Europa, Amerika en Azië worden de boormachines voornamelijk gebruikt door professionele bedrijven, maar ook door professionele klussers en hobbyisten.

Belangrijkste voordelen

  • De HD 16 beschikt over een zeer krachtige hoogfrequent motor van 3700 Watt . Met een gewicht van slechts 6,2 kg beschikt hij over een uitstekende kracht/gewicht ratio.
  • De HD 16 is watergekoeld volgens het gepatenteerde Weka koelingssysteem, dat voorkomt dat water het elektrisch gedeelte van de motor binnendringt.
  • De HD 16 wordt gestuurd door een compacte frequentieomvormer die zorgt voor een constante stroomtoevoer. Overbelasting van de motor is niet mogelijk, wat de veiligheid van de gebruiker en levensduur van de machine ten goede komt.
  • De HD 16 heeft een kleine oliepomp waardoor de boormotor goed gesmeerd blijft. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie, een langere levensduur en minder onderhoud aan de motor
  • De diamantboormachine heeft een slipkoppeling die de gebruiker, de machine en de boren beschermt tegen te grote mechanische belasting. Een veiligheidsaspect dat niet mag ontbreken op een handboormachine.
  • In vergelijking met de meeste diamantboormotoren die een plastic behuizing hebben, hebben de Weka boormotoren een stalen en aluminium behuizing. Hierdoor hebben de boormotoren een langere levensduur.
  • De diamantboormotoren van Weka zijn milieuvriendelijk; ze bestaan voornamelijk uit staal en aluminium (er wordt dus zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van plastic) en zijn voor 95% recyclebaar.
  • De HD 16 heeft 2 geïntegreerde waterpasjes die het mogelijk maken om de motor nauwkeurig te positioneren, zowel horizontaal als verticaal
BeschrijvingTechnische Specificatie
Nominaal vermogen3700 W – 230 V
Nominaal toerental630 / 1400 / 2900 omw/min
Klemhouder60 mm
Lengte375 mm
Aansluiting1/4″ + G1/s”
Boorbereikvan Ø 20 mm tot Ø 150 mm
Gewicht6,2 kg